Mandle jádra natural 500 g
Mandle jsou velice oblíbené "oříšky" všech vitariánů. Proč "oříšky"? Protože mandle vlastně nejsou oříšky ale semínka - mandloně - peckovice. Mandloní se pyšní země jako je Kalifornie, odkud pochází až 70 % světové produkce mandlí. U nás v Evropě však mandle najdeme taktéž v Portgulasku, Itálii, Španělsku a nebo také na jihu Francie.
Mandle jsou oříšky velice bohaté na živiny - vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.
Kalorická hodnota ve 100g: 1917 kJ (458 kcal), Bílkoviny: 9 g. Sacharidy: 47,8 g (z toho cukry 36,2 g). Tuky: 27,7 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g). Vláknina: 4,8 g.
Kcal |
Cukry |
Tuky |
Nasycené MK |
Sodík |
458 |
37g |
28g |
2,6g |
0,009g |
23% |
41% |
40% |
14% |
1% |
Doporučeného denního množství pro dospělé
Složení: Mandle - produkt kontrolovaného zemědělství.
Skladování: Mandle stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.