tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 85 Kč (3 EUR)
skladem
Cena 45 Kč (2 EUR)
skladem

Top produkt


» polévky

Raw recepty - polévky

Mrkvová polévka se zázvorem – 4 porce

Po 5ti dnech, které jsem společně s několika dalšími lidmi strávila prostřednictvím facebooku na ovocných a zeleninových šťávách, mi doma zbyla nějaká zelenina i ovoce. Nepředpokládám, že bych měla problém toto zkonzumovat, jen jsem si tak přemýšlela, nad tím, jak využít mrkev, když ji tentokrát nechci odšťavnit a na pomazánku moc nemám chuť. Ten tekutý stav potravin byl příjemný:-)

 

Znáte to, většinou, když se nad něčím přemýšlí a přejete si najít řešení, ono přijde samo:-) A tak jsem na stránkách mého oblíbeného dodavatele Vitalvibe objevila tento krásný recept na mrkvovou polévku se zázvorem.

Mrkvová polévka je skvělou možností, jak zužitkovat zbylou mrkev a postupně zařazovat po půstu lehká jídla, která pomalu začnou budit trávení k nějaké obtížnější práci. Použitím zázvoru své tělo příjemně prohřejte, což se vzhledem k venkovní teplotě docela hodí. A nejen to, zázvor působí antibakteriálně a dezinfekčně, podporuje trávení a navíc zvýrazňuje chuť polévky.

Vyzkoušejte ji i vy. Pokud nechcete jíst polévku úplně studenou (i když ona po mixování zahřátá již bude), dejte ji do vodní lázně a lehce ji prohřejte tak, aby se teplota nedostala nad 42 C.

Polévku také můžete vylepšit domácím kokosovým mlékem, které příjemně zjemní konzistenci i chutě.

Přeji Vám dobrou chuť a děkuji Vitalvibe za krásný recept.

INGREDIENCE:

  • 3 velké mrkve
  • 2 hrsti namočených kešu ořšíků Vitalvibe
  • 1 až 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • šťáva z 1 limetky
  • kůra ze 1/2 limetky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • špetka kajenského pepře, sůl
  • 6 lžic světlého kokosového nektaru
  • 1 - 2 lžíce rýžové miso pasty
  • 2 – 3 hrnky kokosového mléka

Postup:

Rozmixujte všechny ingredience do husté krémové polévky, ozdobte koriandrem, pokapejte kvalitním olejem nebo ozdobte kešu omáčkou. Na kešu omáčku potřebujete namočené kešu, citronovou šťávu, sůl, pepř a trochu vody. Vše rozmixujte do konzistence smetany a ozdobte oblíbený pokrm.

Autor receptu: Martina Greenberg DiS.,  Event manažer, manažer prodejny a Vitalvibe centra, nutriční terapeut, www.vitalvibe.eu


 

Cuketová polévka

Suroviny

  • menší cuketa
  • 6 mrkví
  • cherry rajčátka
  • kousek zázvoru
  • avokádo
  • půlka citronu
  • himalájská nebo mořská sůl

Postup

Cuketu, mrkev, rajčátka a zázvor odšťavíme. Do džusu vymačkáme citrónovou šťávu. Avokádo nakrájíme na malé kousky a ponorným mixérem (nebo vše v mixéru) rozmixujeme. Nakonec polévku osolíme a lehce přihřejeme, aby byla vlažná. Lze podávat i studenou s lněnými krekry.

 

 

 

 


 


Indická curry polévka

Pokud máte rádi indické jídlo a stravujete se živými potravinami, tak vás tento jednoduchý raw recept, jakým je indická curry polévka, určitě potěší. Syrové polévky jsou vhodným občerstvením. Mohou být různých chutí a mohou velmi dobře naše chutě uspokojit. V tomto receptu je chuť smetany i nádech sladkosti.

Suroviny

  • 2 šálky nasekané cukety
  • 1 šálek nakrájené okurky
  • 1 šálek nasekaných namočených kešu nebo makadamových ořechů
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • ¼ šálku nasekané cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce mletého zázvoru (nebo čerstvá zázvorová šťáva)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1,5 lžičky kari koření
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • ½ lžičky mořské soli
  • 1 šálek vody
  • 2 lžíce shoyu
  • 1 až 2 čerstvé chilli papričky nebo půl lžičky kayenského pepře (nemusí mýt, pokud nechceme)

Postup

Vše v mixéru ve vysoké rychlosti smícháme do krémové hustoty. Podáváme okamžitě nebo uložíme ve ledničce ve vzduchotěsné nádobě.

Zdroj: www.about.com


 


Jarní zeleninová polévka

Suroviny

  • 2 menší vodnice
  • 1 kořenová petržel
  • ½ většího batátu
  • 1 kedlubna
  • 1 malá cuketa
  • jarní cibulka
  • 1,5 lžíce ume octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • snítka kopru
  • dýňová semínka

Postup

Všechny ingredience, kromě kopru a semínek, rozmixujeme ve výkonném mixéru nebo nakrájíme na kousky (nastrouháme) a rozmixujeme dle možností. Kopr nakrájíme na kousky a přimícháme do hotové polévky. Nakonec posypeme dýňovými semínky.

Tento recept u nás sklidil úspěch, doufám, že u vás také :-) Dobrou chuť.

Autor: Nikol Jelínková


 


Polévka z máslové dýně

Suroviny

  • 400g máslové dýně
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 500ml vody
  • špetka muškátového ořechu
  • lžíce limetkové šťávy
  • lžička medvědího česneku
  • lžička citrónové kůry
  • lžička kokosového cukru
  • (2 stroužky česneku)

Postup

Dýni oloupeme a vydlabeme, nakrájíme na kousky spolu s řapíkem. Dáme do mixéru, přidáme všechny ostatní suroviny a vodu. Mixujeme na hladký krém. Kdo má rád pakntnější chuť přidá prolisovaný česnek.

 

 

 

ZDE1NGFj