tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 615 Kč (24 EUR)
skladem
Cena 45 Kč (2 EUR)
skladem
Cena 45 Kč (2 EUR)
skladem

» Soutěž o vstupenky na Raw Fest

RAW SKOŘICOVÉ KOBLIHY S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU

Další skvostný recept na RAW koblihy s čokoládovou polevou od paní Věry Tymlové. Krása na první pohled:) Vyzkoušejte a nezapomeňte hlasovat na našem facebooku :-)

I Homer by se oblizoval:-)

Na koblihy:

  • 1 hrnek mouky z naklíčených ovesných vloček
  • 1 hrnek medjool datlí (namočených)
  • ½ hrnku raw mandlového másla
  • špetka soli
  • 4 hrnky strouhaného kokosu
  • ½ -1 lžíce skořice (dle chuti ☺)
  • ½ lžičky vanilky

Na čokoládovou polevu:

  • ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • ½ hrnku raw kakaového prášku
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • špetka soli

Postup:

Datle, mandlové máslo, vanilku a špetku soli rozmixujeme s trochou vody do hladké pasty. Kokos lehce promixujeme na konzistenci mouky (ne moc dlouho, aby nám nevzniklo máslo ☺). Ke kokosu přidáme datlovou pastu a ovesnou mouku a mixujeme, dokud nám nevznikne kompaktní těsto. Z těsta vytvarujeme 10 koblih a dáme sušit do sušičky na 5-6 hodin.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu: Kokosový olej a kakaový prášek promícháme, přidáme javorový sirup a špetku soli a znovu promícháme, aby nám vznikla krásně hladká poleva.

Vychladlé koblihy polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme podle chuti a fantazie.

Dobrou chuť!

Autor receptu: Věra Tymlová

Hlasujte prosím ZDE.


RAW Gazpacho

Recept na RAW Gazpacho se velmi hodí, co nevidět přijde léto a kromě melounů budeme hledat další dobroty, které nás v době veder osvěží. Gazpacho mezi tyto recepty bezesporu patří, tak se pojďme tento recept naučit od pana Dušana Javnického, který nám jej do soutěže o vstupenky na RAW fest poslal.

Suroviny:

  • 3/4kg keříčkový rajčat
  • 1ks červená paprika
  • 1/2 červené cibule
  • 1 cibulka
  • korinadr
  • 2 stroužky česneku
  • okurka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • panenský olivový olej - můžete koupit třeba ZDE
  • mořská sůl
  • pepř
  • voda
  • (chilli paprička)
Postup:
Do mixéru dáme ingredience bez koření a rozmixujeme. Vodu přidáváme postupně, aby byla polévka hustá. Potom přidáme sůl, pepř a kdo má rád štiplavé, tak chilli papričku. Nejlepší je, aby polévka stála v chladničce 2-3 hodiny, aby se spojily chutě. Dozdobíme a podáváme.
Dobrou chuť.

Autor recept: Dušan Janvický
Pro tento recept můžete hlasovat na facebooku ZDE


Raw makovo-pohanková kaše

Recept na RAW makovo-pohankovou kaši je první vlaštovkou v naší jarní soutěži o vstupenky na Raw Fest. Poslal nám jej paní Marcela Vlčková.

Tato makovo pohanková kaše je výtečná jak ke snídani, tak třeba obědu. Pohanka v sobě ukrývá pěkné množství rutinu, který prospívá našim cévám. Mák obohatí naše tělo o vápník, obsahuje jej totiž daleko více než všemožně propagované sýry a mléčné výrobky. Kromě vápníku však můžeme jmenovat také draslík, hořčík, fosfor či železo a velmi hodnotný antioxidant – vitamin E. Zkuste tedy recept Marcely Vlčkové, je velice jednoduchý a chuťově výtečný.

Co budete potřebovat?

Jak na to?

Mák namočíme na noc do vody, aby byl ponořený a voda byla tak 2 cm nad semínky. Pohanku propláchne a namočíme na 15 minut do vody, slejem a necháme v temnu přes noc na sítku. Ráno mák i ve vodě promixujeme tyčovým mixérem. Přidáme pohanku a znovu promixujeme, pak přidáme datle a promixujeme společně. Výsledek je hustá kašička:-)

Autor receptu: Marcela Vlčková

Pro tento recept můžete hlasovat na facebooku ZDE

Tip našeho obchodu: vyzkoušejte do recept tyto naše nové datle PAMIR, budete potěšeni, jsou sladké jako med, měkké a příjemně se rozpouští na jazyku. Jejich sladivost je vysoká a tak oproti sušeným datlím postačí použít pouze několik.


 


Vyhrajte 2 lístky na největší vitariánský festival v Čechách!!!

Chystáte se začátkem června na Raw Fest a rádi byste ušetřili penízky za vstupenky a nakoupili si za ně spíše dobroty a Raw mňamky? Neváhejte se přihlásit do naší soutěže, kde můžete
získat dvě 2 denní permanentky v hodnotě 2 x 390,- Kč

Ve spolupráci se společností Lifefood jsme pro Vás připravili soutěž, v níž můžete vstupenky získat. Pravidla jsou velmi jednoduchá – stačí zaslat Váš oblíbený recept a čekat, zda právě on dostane nejvíce lajků na našich stránkách na facebooku. Navíc každý účastník obdrží e-mailem slevovou poukázku 5 % na nákup v našem e-shopu.


Pravidla soutěže:

1. Soutěž probíhá v termínu od 11. – 25. 5. 2016, kdy bude hlasování v 20:00 uzavřeno a následně bude na vyhlášen vítěz soutěže. Vyhlášení soutěže proběhne na facebookové stránce Živá strava a prostřednictvím e-mailu.

2. Svůj recept spolu s fotografií a Vašimi kontaktními údaji zašlete na e-mail: ziva-strava@email.cz

3. Každý účastník může zaslat 1 recept – vyberte tedy ten nejlepší ze své sbírky!

4. Váš recept umístíme na naše webové stránky www.ziva-strava-obchod.cz a zároveň na naší facebook stránku Živá strava do alba Raw Fest soutěž. Vy si můžete zvát přátele, aby hlasovali pro Váš recept a svůj příspěvek dále sdílet.

5. Hlasováním se rozumí počet lajků, které fotka obdrží.

6. 2 recepty s největším počtem lajků budou vyhlášeny na naší facebookové stránce Živá strava 25. 5. 2016 večer. Informace obdržíte také e-mailem.

7. Pro účast v soutěži není podmínkou zakoupení žádného zboží.

8. Prohlašujeme, že soutěž není žádným způsobem sponzorována, provozována ani jinak spojena s Facebookem a Facebook za ni neručí.

9. Informace, které soutěžící poskytují, jsou poskytovány dobrovolně se souhlasem zveřejnění fotografií, jména i receptů. Mnoho štěstí Vám přeje www.ziva-strava-obchod.cz

program festivalu najdete zde: www.rawfest.cz

 

ODQ4M