tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 185 Kč (7 EUR)
skladem
Cena 239 Kč (9 EUR)
na dotaz
Cena 45 Kč (2 EUR)
skladem

» VÁNOČNÍ RAW SOUTĚŽ

Kokosové kuličky

Tradiční vánoční kokosové kuličky v RAW podání od paní Kateřiny Kačenky Haboňové. Odoláte? :-) Za recept moc děkujeme a přejeme moc úspěchu! Hlasovat můžete ZDE.

Suroviny:

  • 150 ml strouhaného sušeného kokosu
  • 1 a půl lžičky mléka (kokosového, nebo mandlového,...)
  • 1 lžíce javorového sirupu (agáve či jiného sladidla)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce kokosového másla (nebo mandlového, kešu, arašídového, slunečnicového másla...)


Postup:

Smícháme si kokos a mléko v misce, aby kokos lehce navlhl (opravdu víc mléka nepřidávejte). Do hrnku dáme kokosový olej a kokosové máslo (nebo jiné) a dáme jej na chvíli povolit do vodní lázně (pouze na nízký stupeň, aby hmota povolila). Ke kokosu přilijeme olej s máslem a přidáme javorový sirup (nebo sladidlo dle chuti). Rukama z těsta tvarujeme malé kuličky, které skládáme na podnos a pak vložíme do lednice ztuhnout :) Pokud se těsto až moc lepí, přisypeme ještě trochu kokosu.

Recept připravila a zaslala Kateřina Haboňová.


 

 

RAW Makovo-jablečné cukroví

Mák a jablka - kombinace, které se dá jen těžko odolat. Vyzkoušejte recept na cukroví plné vápníku a vlákniny, který nám poslala Mirka Škampová :-) Pro tento recept můžete hlasovat ZDE.

Pro Vás,  kdo nepoužíváte med, použijte jiné sladidlo - možností je spousta (agávový nektar, rozmixovadné datle, javorový sirup).


Suroviny:

1 hrnek máku

1 hrnek kokosu

1 jablko

4 polévkové lžíce medu

Postup:

Rozmixujeme mák s kokosem, nastrouháme jablko a přidáme do rozmixované směsi. Pak přidáme med – 4 lžíce jsou orientační, prostě tak, aby nám držela směs pohromadě. Dáme do tvořítek, necháme vychladit, vyjmeme z tvořítek a ozdobíme ořechem nebo čímkoliv jiným.


Recept připravila a zaslala Mirka Škampová, moc děkujeme:-)


RAW Citronové koláčky

Chcete dobrůtku pro dětičky, manžela nebo babičku? Něco jemného, milého, něco co zachutná a zároveň krásně ozdobí vánoční stůl? Zkuste tyto RAW citronové koláčky zasněžené kokosem. Recept nám do soutěže poslala Bára Sejrková a moc za něj děkujeme. Hlasovat pro něj, můžete ZDE.

Použité suroviny:

  • 1,5 hrnku sušeného kokosu
  • Půl hrnku namočené pohanky
  • Kůra z jednoho BIO citronu
  • Šťáva z 1-2 citronů
  • 2 lžičky baobabu
  • Sladidlo podle chuti
  • Půl lžičky psyllia
  • Kakaové máslo, kokos, rozinky na ozdobení

Postup:

Citronovou kůru nastrouháme a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme ve výkonném mixéru. Jakmile je těsto hotové, můžeme přidat trochu psyllia na zahuštění. Poté už tvarujeme kuličky, obalíme v kokosu a rozinkou uprostřed vytvoříme koláček.

Podle délky sušení si potom sami vybereme, zda chceme spíše měkčí cukroví (8 hod) nebo tvrdší sušenky (12 hod). Na závěr každou namočíme zespod do rozpuštěného kakaového másla a necháme ztuhnout.

Poznámky:

Základní ingredience jsou perfektní pro vytvoření jakýchkoliv raw sušenek.

Recept zpracovala a poslala: Bára Sejrková


 

Mandarinky v kabátku

Dejte čerstvému ovoci trošku šmrnc, oblečte jej do kabátků podle receptu Věrky Krylové a pochutnejte si na šťavnatých mandarinkách.

Za recept moc děkujeme a přejeme hodně lajků:-) Hlasovat můžete zde

potřebujeme:
  • mandarinky
  • na raw čokoládovou polevu:
  • 1/3 hrnku kakaového másla (rozpuštěného)
  • 1/4 hrnku raw kakaového prášku
  • 1/4 hrnku javorového sirupu (podle chuti i méně )
  • špetka skořice nebo perníkového koření
  • na posypání:
  • nasekané oříšky, strouhaný kokos,...
Postup:
Mandarinky oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
Kakaové máslo, kakaový prášek a javorový sirup smícháme, přidáme špetku skořice (či perníkového koření) a promícháme.
Kousky mandarinek postupně namáčíme do připravené čokoládové polevy a sypeme dle chuti nasekanými oříšky či kokosem.
Pokud nesníme hned, skladujeme v lednici .:-)
Recept připravila a zaslala Věrka Krylová




Raw Pomegranate Cheesecake aneb Raw dortík s příchutí granátového jablíčka

Vánoce nutně neznamenají pouze přípravu RAW cukroví. Připravit můžete také vánoční dort. Tento RAW cheesecake od Míšy Tymlové Vám určitě zachutná. Děkujeme za recept a přejeme mnoho lajků:-) Hlasovat můžete ZDE.

korpus:
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů (nejlépe aktivovaných☺)
  • 1/2 hrnku vypeckovaných a předem namočených datlí
  • 1 lžíce raw karobu či raw kakaa

náplň:
  • 1/2 hrnku předem namočených kešu oříšků
  • 1 lříce kokosového másla
  • 2 lžíce kokosového nektaru
  • 1/4 hrnku kokosového krému
  • 1/4 hrnku šťávy z granátového jablka
  • 1/2 lžičky citrónové šťávy

postup:
Vlašské ořechy rozmixujeme a pak k nim přidáme datle a karob či kakao. Mixujeme dokud nevznikne kompaktní hmota. Tu natlačíme na dno malé dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme ztuhnout do mrazáku.
Na náplň rozmixujeme všechny suroviny do hladké krémové hmoty a nalijeme na korpus. Dortík dáme ztuhnout na zhruba 6 hodin do mrazáku a poté dozdobíme dle fantazie.

Recept zpracovala a poslala Míša Tymlová.



Raw kokosová roláda

Tento nádherný recept nám poslala Verunka Šticová. Myslím, že rozhodně stojí za vyzkoušení. Z jedné rolády naděláte spoustu porcí a podělíte se tak s ještě více RAW strávníky:-)

Hlasovat pro tento recept můžete ZDE.

Suroviny:

Na těsto:

  • 450g sušených datlí bez pecek
  • 100g raw kešu ořechů
  • 25g extra panenského kokosového oleje
  • 3 lžíce nepraženého kakaového prášku

Na náplň:

  • 250g sušeného strouhaného kokosu
  • 100g bio sirupu z agáve (množství dle vaší chuti)
  • 80g extra panenského kokosového oleje
    Dobrovolné: strouhaný kokos na posypání

Postup:
Datle s kešu ořechy, kokosovým olejem a kakaovým práškem rozmixujeme na tuhou lepkavou hmotu. Dále si přichystáme náplň. Roztopený kokosový olej (taje při 24 stupních) si nalijeme na strouhaný kokos, zalijeme agáve sirupem a zpracujeme. Dáme náplň na půl hodinky až hodinku do lednice a mezitím si rozválíme na pečícím papíru těsto. Poté vychladlou náplň rovnoměrně rozprostřeme na těsto a pomocí pečícího papíru smotáme do rolády. Celou roládu šoupneme do ledničky, kde ji necháme pořádně vychladnout, aby se nám lépe krájela. Pokud chcete, můžete ji ještě celou posypat kokosem.

Určitě ji vyzkoušejte, je výborná.
Dobrou chuť. :)



PodZIMNÍ koktejl

Podpořte svou imunitu a zároveň si pochutnejte. Lahodných nápojů není nikdy dost a co teprve těch, které mají kladný vliv na naše zdraví. Tento recept je třetím v naší soutěži a poslala nám jej Gábina Strnadová, moc za něj děkujeme. Hlasovat pro tento recept můžete ZDE.

Použité suroviny:

  • ½ hrnku plodů rakytníku
  • 1 kus většího banánu,
  • kávová lžička skořice,
  • kávová lžička mletá maka (maca),
  • čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu.

Ponorným mixérem rozmixujete do jemné konzistence rakytník + 2 hrnky (vlažné) vody. Propasírujte nebo přeceďte tak, aby v koktejlu nebyla zrníčka rakytníku. Do přecezeného nápoje rozmixujte všechny ostatní suroviny. Nápoj konzumujte vlažný.

 

 

 


Recept poslala a zpracovala Gábina Strnadová


 

 

PISTÁCIOVO-SEZAMOVÉ KULIČKY od Míšy Šupákové

 

Druhý soutěžní recept v naší vánoční RAW soutěži vypadá skvostně. Poslala jej Míša Šupáková z Havířova a moc za něj děkuji. Skutečné RAW pistácie jsou vynikající delikatesou a na vánoční tabuli budou krásně vynikat. Pojďte vyzkoušet tento recept a užívejte adventní období:-)

Vyzkoušejte a nezapomeňte hlasovat ZDE.

 

Suroviny:

  • 3/4 hrnku sušených datlí
  • 1/2 hrnku sušených švestek
  • 1/2 hrnku raw ovesných vloček
  • 1/4 hrnku sezamových semínek
  • 1 hrnek nasekaných nesolených pistácií
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce datlového sirupu
Postup: Datle namočíme na hodinu do vody. Po hodině vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme sušené švestky, vločky, kokosový olej a datlový sirup. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Do rozmixované hmoty vmícháme sezamová semínka a 1/4 hrnku nasekaných pistácií. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme ve zbytku sekaných pistácií. Hotové kuličky necháme vyhladit v mrazáku a po vytažení už si je můžeme jen vychutnávat.
Recept poslala a zpracovala Míša Šupáková



Linecké jablíčkové RAW cukroví od Zuzanky Noskové

První recept do naší vánoční soutěže zaslala Zuzanka Nosková. Vyzkoušejte jej, jistě Vám zachutná. Ingredience sežene skutečně každý a výsledek je naprosto dokonalý. Jablíčka k vánočním tradicím neodmyslitelně patří a vzhled cukroví si volíte  sami podle nálady a vykrajovátek. Vyzkoušejte a nezapomeňte hlasovat ZDE.

Suroviny:

  • 6 ks jablek
  • 100 g sušených švestek
  • 1 zralý banán
  • 100 g mletého maku
  • 50 g strouhaného kokosu
  • RAW sladilo - agávový sirup, případně, kdo používá, tak med
  • mleté ořechy (v případě alergie použijte slunečnicová semínka)
  • 2 ks citronů
  • mandle, ořechy na zdobení
    vykrajovátka s vánočními motivy

Postup:

Koláčky: Sušené švestky si den předem namočte do vody. Před použitím je sceďte. Do větší nádoby nalijte vodu s citronovou šťávou a přidejte na kolečka pokrájená jablka. Krájejte z protilehlých stran tenké plátky. Střed - jadérko můžete použít např. na čaj :-)

Směs: banány se švestkami umixujte spolu, přidejte mletý mák, ořechy a promíchejte. V případě potřeby doslaďte.

Plátky jablíček nechejte okapat, větší kolečka rozložte na misku nebo talířek, potřete směsí. Z menších koleček vykrájejte různé tvary a položte je na směs. Vznikne "linecký" koláček. Nebo můžete ozdobit pouze oříšky nebo vykrájenými tvary jablíček či posypat strouhaným kokosem.:-)

Recept poslala a zpracovala Zuzanka Nosková


 

 

 

MmJhMjh