tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 72 Kč (3 EUR)
skladem
Cena 279 Kč (11 EUR)
skladem

Top produkt


»

Dvě báječné barevné šťávy

 

Šťávy miluji... Kdo ne? Je to trochu práce - očistit zeleninu a ovoce, odšťavnit, umýt odšťavňovač, uklidit kuchyň. . . Jenže tahle činnost je zároveň taková, mnoo očistná i pro duši? Pro mě je to krásný druh meditace, kdy mi ruce voní petrželí, kuchyně je plná barev a voní čerstvou šťávou. Navíc s láskou připravené ovocné a zeleninové šťávy Vám zaručeně udělají dobře.

Ovocné a zeleninové šťávy mají své kouzlo nejen v chuti. Jejich pití skutečně vůbec nezatěžuje naše trávení a tak se během 20 minut do těla dostává nesmírné množství vitamínů a enzymů. Šťávy pomáhají detoxikovat organismus a jsou bájčenou možností, jak svému tělu ulevit - třeba po nemoci a nebo jen tak.

Již pět dní jsem na šťávách, přičemž si přidávám čerstvá jablka a pár sušených švestek. Nejvíce chuti do šťávových dnů mám na jaře, je vidět, že by už mohlo brzy přijít:-)

Zkuste tyto dva jednoduché recepty, chutné, zdravé a plné svěžích chutí.

Mrkvovo-jablečná šťáva

  • 1 kg mrkve
  • 4 jablka

Vše očistíme a odšťavníme.

Řepovo-hroznová šťáva s petrželí

  • jedna bulva červené řepy
  • hrozen růžového hroznového vína
  • 2 natě hladkolisté petržele
  • 2 pomeranče

Vše očistíme a odšťavníme.

Dobrou chuť a hodně energie:-)


Letní očistná šťáva ANANAS & OKURKA

Očisty většina lidí provádí na jaře, ale není to pravidlo a ze dne na den se můžete rozhodnout, že i v létě zařadíte třeba jen jeden odlehčující očistný den. Šťávy jsou k tomu jako stvořené, neboť surovin pro jejich přípravu je zde skutečně dostatek. Šťáva se ale hodí i v období, kdy neprovádíte žádnou očistu. Může zkrátka posloužit jako snídaně.

Okurka je v této šťáve velmi skvělým pomocním pro svůj obsah enzymu erepsinu, který pomáhá ničit bakterie a pročišťovat naše střeva. Okurky také díky draslíku a sodíku pomáhájí ledvinám odvádět z těla nažádoucí toxiny.

Ananas je stejně jako okurka tvořen z největší části vodou (až 88 %). Z této skutečnosti je patrné, že z obou surovin budete mít minimu odpadu a maximmu šťávy. A k čemu je takový ananas užitečný? Kromě toho, že šťáva díky němu bude sladká a voňavá, dodá navíc tělu vitamíny. A které vitamíny to jsou? Všechny. . . skutečně. Polepšíte si ještě navíc o biotin a vitamíny B12, dále dodáte minerální látky jako jsou železo a draslík.

Ještě váháte, zda si tuto skvělou šťávu připravit? :-)

 

Dobrou chuť

 

 

 


Posilující snídaňová šťáva

Tato šťáva má vysoce energizující účinky. Je skvělou zásobárnou dopoledních sacharidů, přičemž kombinace ovoce a mkrve navíc dodá našemu tělu vlákninu, která nás na delší dobu zasytí. Šťáva je plná vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů a kvalitní vody z ovoce.

Díky lehké stravitelnosti tělo nikterak nezatížíme trávením celých plodů, díky čemuž jsme mnohem svěžejší a plnější energie. Šťáva je strávena do 15ti minut. Doporučuje se šťávu pít velice pomalu, takřka k ní přistupovat jako k léku a užívat si její skvělou lahodnou chuť.

Mrkev je známá pro svůj úžasný obsah vitamínu A. Obsahuje vápník, pomáhá proti zánětlivým procesům a celkově pročišťuje organismus. Pokud ji budete užívat pravidelně, můžete se také těšit z krásného vzhledu pokožky.

Pomeranč nám dodá spoustu vitamínu C, má zásaditý charakter a proto velmi rychle působí v překyseleném organismu. Jelikož naše tělo vylučuje toxiny především v ranních a dopoledních hodinách, je pomeranč skvělou volbou.

Díky zázvoru je šťáva vhodná i pro zimní období, neboť zázvor nejen že pomáhá našemu imunitní systému bojovat proti nežádnou virům, ale slouží také jako "radiátor":-) Jeho schopnost zahřát celé tělo je až neskutečná.

Další ovoce obsažené v této lahodné šťávě osvěží Vaši mysl a dodá šťávě jemnou chuť. Můžete si jej zvolit sami - přidejte nektarinku, hroznové víno nebo borůvky, vyzkoušejte sami, co Vám nejvíce chutná. Já už se třeba moc těším, až uzraje rybíz...

Suroviny:

1 kg čerstvé mrkve

2 ks pomeranč

2 ks nektarinka (nebo jiné ovoce dle momentální nálady)

1 kousek zázvoru

Vše odšťavníme a konzumujeme.

Dobrou chuť

 


 

Džus z granátového jablka

Džus z granátového jablka je samozřejmě jednoduché připravit. Vydlabeme zrníčka a ty odšťavíme. Ne všichni ale zatím tento džus ochutnali a málokdo možná tuší, že je úžasně chutný a osvěžující. A nejen to. Je také s

amozřejmě velice výživný.

Granátové jablko, jež v Orientě platí za symbol nesmrtelnosti a smyslnosti, lidé pěstují přinejmenším 50

 

00 let. Málokomu jsou však známy jeho skvělé léčivé vlastnosti.

Před nedávnem vědci podrobili granátové jablko důkladnému výzkumu a zjistili, že čerstvá i fermentovaná šťáva, semena i extrakt z těchto semen mají antioxidační účinky. Granátové jablko představuje vydatní zdroj draslíku a vitamínu C, stejně jako polyfenolů a flavonoidů, které nás chrání před kardiovaskulárními chorobami a rakovinou.

Sklenice šťávy či polévková lžíce koncentrátu z granátového jablka obsahuje více těchto ochranných látek než červené víno, zelený čaj nebo pomerančová šťáva. Za své antioxidační účinky vděčí granátové jablko mimo jiné hořčinám obsaženým ve slupce, která se zpracovává při výrobě šťávy. V porovnání s červeným hroznovým vínem nebo zeleným čajem, jež dosud platily za nejúčinnější rostlinné antioxidanty, vykazuje granátové jablko třikrát až čtyřikrát

 

vyšší účinnost antioxidačních látek.

Povzbudivé jsou i výsledky dlouhodobého výzkumu: u pokusných osob, které požívali 1-3 roky koncentrát z granátového jablka, došlo k významnému zlepšení jejich kardiovaskulárních potíží. Biologická jedinečnost granátového jablka se odráží rovněž ve skutečnosti, že nemá žádného přímého botanického příbuzného. Je tudíž potencionálním zdrojem mnoha dosud neznámých látek, které mohou mít pozitivní vliv na lidské zdraví.

Zdroj: Regenerace 1/2005

 


Džus/smoothie z jablek, řepy, okurky a hlávkového salátu

Suroviny:

  • zelená jablíčka
  • salátková okurka
  • červená řepa
  • hlávkový salát

Postup:

Červenou řepu odšťavíme a nalijeme do mixéru. Přidáme nakrájená jablka bez jadřinců, nakrájenou okurku a nasekaný salát. Vše mixujeme do hladka.

Vznikne nám nasládlý, osvěžující nápoj.


 

 

MTIzODcxMT