tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 379 Kč (15 EUR)
na dotaz
Cena 179 Kč (7 EUR)
skladem
Cena 41 Kč (2 EUR)
skladem

» hlavní chody

RAW recepty - hlavní chody

Cuketové nudle s italskými bylinkami

Itálie je jedna z mých nejoblíbenějších zemí. Vůně místních taveren, moře a bylinek, teplo slunečních paprsků a večerní letní obloha plná hvězd. Tak nějak si s koncem léta ráda připomenu, jak příjemné jsou letní dny. Třeba právě s tímto receptem.

Vyzkoušejte jej také. Recept na cuketové nudle není ničím převratným, ale je skutečně velmi dobrý a možná Vás překvapí, jak dobře chutná :)

Suroviny :

  • 2 středně velké cukety
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 2 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu / nebo lžička drceného rozmarýnu
  • 2 lžíce čerstvé bazalky - na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti

 

Postup:

Cuketu oloupejte a pomocí spiralizéru vytvořte cuketové nudle.

V menší misce promíchejte olej, bylinky, česnek a sůl s pepřem. Vše promíchejte s nudlemi, ozdobte čerstvou bazalkou. Dle chuti přidejte čerstvá rajčata.

Můžete také přikrájet račjata sušená. Dodají pokrmu nakyslou šťavnatou chuť a příjemnou vůni.



Špagety z červené řepy s pistáciovo - tymiánovým pestem

Jednoduché špagety s příjemnou voňavou chutí Vás uspokojí na dlouhé hodiny a přitom Vaše trávením nebude zatíženo těžce stravitelným jídlem.

Řepa je známa jako silný antioxidant, s radostí ji přidávám do ovocných a zeleninových šťáv nejen v období šťávových odlehčujících dnů. Obsahuje vysoký podíl vitamínu A, C ale také vápníku. Jelikož vitamíny A a C jsou vitamíny rozpustné v tucích, je skvělé, že u těchto špaget servírujeme omáčku z pistácií - ořechy = tuky. :-)

Suroviny potřebné pro přípravu 2-3 porcí:

Na špagety :

  • 2-3 středně velké červené řepy - omyté a projeté přes spiralizér, vzniknou Vám krásné špagety
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka soli

Na pesto:

  • 2 hrnky špenátu
  • 4-5 lžiček čerstvého tymiánu, pokud nemáte čerstvý, použijte sušený - cca 1 lžičku
  • 1/2 hrnku pistácií
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nutričního droždí
  • 1/2 drcené muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř dle chuti

Postup:

Řepu očistíme a připravíme pomocí spiralizéru špagety. Smícháme špagety s olivovým oleje, solí a citronovou šťávou. Necháme vše marinovat po dobu přípravy pesta - nebo i déle.

Pesto vyrobíme rozmixováním všech uvedených surovin.

Smícháme špagety s pestem, posypeme nadrcenými pistáciemi a čerstvými bylinkami. A ochutnáváme:-)

Tento recept je převzat ze serveru www.thriveforward.com, který jej publikoval se svolemí světového raw chef kufaře Matthew Kenneyho.


Uložit

Mrkvové sushi

Trochu pracnější recept, který se hodí pro chvíle s přáteli a nejlépe pro takové chvíle, kde společně připravujte jídlo a následně jej i konzumujete. Takové relaxační vaření :-)

U toho receptu (více než u kteréhokoliv jiného) platí, že si velmi vychutnáte i jeho přípravu. Musíte se totiž s každou rolkou sushi pěkně pomazlit.

Tento recept je z překrásné knihy RAW pro zdraví a krásu, kterou můžete zakoupit ZDE a také o ni můžete soutěži v květnu a červnu na našem facebooku :-)

Suroviny pro 4 porce:

  • 1 šálek naklíčené cizrny
  • 3 lžíce tahini
  • 4-5 olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1-2 stroužky rozetřeného česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl dle potřeby
  • chilli paprička dle chuti
  • 2-3 velké mrkve
  • tamari k podávání

na raw wasabi:

  • 1 avokádo
  • 1/2 šálku jemně strouhaného křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř dle chuti

Postup:

1 šálek naklíčené cizrny získáte z 1/3 šálku suché cizrny. Naklíčení potrvá zhruba 3 dny a budete muset cizrnu průběžně proplachovat. Nicméně díky procesu klíčení obdržíte mimořádně výživnou potravinu.

Naklíčenou cizrnu propláchněte a vložte do mixéru spolu s tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem, solí a chilli. Umixujte do hladké husté směsi a dochuťte, jak se Vám líbí.

RAW wasabi připravíme tak, že umixujeme nebo na jemné struhadle nastrouháme křen. Rozmačkáme avokádo vidličkou a vše smícháme, dochutíme dle potřeby pepřem a solí.

Mrkev očistěte škrabkou a naškrábejte na dlouhé tenké pásky. Na každý pásek položte asi lžičku cizrnové směsi, dobře srolujte a na konci upevněte. Tenké proužky mrkve by měly držet samy, ty silnější se Vám budou otevírat a tak neváhejte použít páratko.

Podávejte se sojovou omáčkou tamari a raw wasabi krémem.

Autor receptu: Jitka Adamová, RAW pro zdraví a krásu.

Dobrou chuť.


Květákový kuskus

Květák upravený jako kuskus se velmi rychle rozšířil i mimo oblast RAW stravy. Pokud Vás zajímá, jak tato dobrota chutná, pusťte se do toho. Jídlo máte připravené jedna dvě a jeho chuť Vás skutečně velice překvapí nejen chutí ale i svou nadýchanou strukturou.

Tento recept je převzat z knihy RAW pro zdraví a krásu, která je doslova nabitá takto senzačními recepty. Koupit ji můžete ZDE.

Suroviny pro přípravu:

Postup:

Namočte sušená rajčata a olivy alespoň na pár hodin do vody. Vodu pak slijte.

Květák nasekejte v robotu s nožem ve tvaru písmene S. Vytrvejte, dokud květák nedosáhne kozinstence kuskusu. Nakrájejte rajčata, olivy a zelenou cibulku. Nasekejte koriandr nebo mladý špenát nadrobno. Umíchejte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy a soli a dobřeji promíchejte s kuskusem. Přidejte pokrájenou zeleninu a znovu promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, pokud je to potřeba. Ozdobte špenátem nebo koriandrem.

Pokud máte chuť na sytější pokrm, posypte kuskus sekanými vlašskými ořechy a podávejte s bohatou zeleninovou přílohou dle sezóny.

 

Zpracováno podle knihy: RAW pro zdraví a krásu, Jitka Adamová

 


 

Mangoldové burritos

V Mexické kuchyni se pro přípravu tradičních pokrmů používají pšeničné placky, které se naplní a stočí do kornoutů nebo rolek. Často se pokrmy doplňují o pálivou salsu, nachos nebo další ingredience.

V RAW kuchyni jako náhrada pšeničné placky krásně poslouží listy zelené listové zeleniny. Recept na burritos z mangoldu je sdílen z webu veganského nadšence Brendana Braziera www.thriveforward.com. Je velice jedoduchý a budete jej mít připravený jedna dvě.

Suroviny potřebné pro přípravu:

  • mangold – hezké velké listy (mangold můžete nahradit třeba římským salátem)
  • 1 lžíce konopných semínek
  • 1 lžíce dýňových semínek (předem namočených)
  • 1 lžíce slunečnicových semínek (předem namočených)
  • Sůl
  • naklíčená semínka dle vlastního výběru
  • pokrájená zelenina dle vlastního výběru (mrkev, paprika, brokolice, špenát, okurka, zelí)
  • 1 stroužek česneku – nemusí být
  • špetka chilli – nemusí být

Postup:

Připravte si několik větších listů mangoldu, umyjte je a nechte okapat.
V blenderu rozmixujte konopná, slunečnicová a dýňová semínka, přidejte špetku soli. Pokud chcete, přidejte česnek, chilli nebo trochu oblíbeného koření.
Naneste jednu nebo dvě lžíce semínkového pyré na list mangoldu a rozetřete jako džem.
Přidejte naklíčená semínka, zeleninu a srolujte jako burritos.

Dobrou chuť.

Celý recept v původní verzi : www.thriveforward.com


 

Mrkvové špagety se štiplavým tahini pestem

Mrkev mám ráda na X a možná i Y způsobů. Nejvíce mi chutná mrkvová šťáva, ale stejně tak jsou vynikající i mrkvové spirálky nebo mrkev strouhaná s jablkem. Pokaždé dostane mrkev jinou chuť... a to mě baví:) Přitom se jedná o tak "obyčejnou" surovinu, rázem z ní však vytvoříte gurmánský zážitek. A právě v tom je možná ten fígl. Věci obyčejné jsou neobyčejnými, když objevíme právě tohle kouzlo.

Navíc mrkev patří mezi jedny z nejpřirozenějších potravin v našem podnebném pásmu. Obsahuje vysoké množství beta karotenu, vitamínu A a taktéž vlákniny. Zkrátka - nezapomínejte ji zahrnovat do své stravy.

Tyto mrkvové špagety se štiplavou omáčkou se staly do budoucna mým novým velkým favoritem. Vyzkoušejte je, třeba budete mít stejný názor.

Suroviny pro přípravu na 1 porci:

  • 5 mrkví (je lepší volit silnější mrkve než tenké, neboť ty tenké Vám mnoho spirálek neudělají)
  • 1 poctivá lžíce RAW tahini
  • 1/4 šálku předem namočených mandlí
  • špetka soli
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička lněného nebo kokosového oleje
  • kousek zázvoru
  • špetka kurkumy a špetka koriandru
  • na jemno posekaná listová petržel
  • spiralizér nebo škrabka

Postup:

Mrkev omyjeme, oškrábeme a na spiralizéru vyrobíme mrkvové špagety. V mixéru rozmixujeme lžíci tahini s mandlemi. Přidáme šťávu z citronu a nastrouhaný zázvor, lžičku oleje, trošku soli a koření. Nakonec vmícháme najemno naseknou petržel. Omáčku promícháme rukama se špagetami a na talíři ozdobíme petrželí.

Podávám posypané semínky nebo jenom tak.

Dobrou chuť :-)

 


 

Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou

Tento recept od Vitalvibe se mi moc líbil - je plný svěží a barevné zeleniny, potěší oko i chuťové buňky, zaručeně si pochutná každý milovník asijské kuchyně.

Ingredience na nudle (2 porce):

  • červené zelí
  • hrst naklíčeného mungo fazolek
  • 1 cuketa
  • 4 mrkve
  • 2 papriky
  • sezamová semínka
  • 2 žampiony marinované v tamari, oleji, troše vody
  • čerstvá chilli paprička
  • čerstvý koriandr

Ingredience na zálivku:

Postup:

Cuketu a mrkve oloupeme a nakrájíme na spiralizéru na útlé nudličky a smícháme s ostatní na jemno pokrájenou zeleninou. Do Vitamixu vložíme suroviny na zálivku a rozmixujeme na hladký dressing. Posypeme sezamovým semínkem, ozdobíme čerstvým koriandrem.

Autor receptu: Martina Greenberg DiS., Event manažer, manažer prodejny a Vitalvibe centra, nutriční terapeut


 

Mandlový burger podle knihy Vegan v kondici

Musím říci, že jako sportovce mě kniha Vegan v kondici velmi nadchla a vzala jsem si z ní velkou spoustu doporučení a informací. Recepty, které jsou v knize uvedené si můžete vyrobit ve veganské ale i v RAW kvalitě - prostě jen burgery či pizzy nedáte do trouby, ale dopřejete jim delší čas a usušíte je. Některá jídla jsou zde také v čistě syrové verzi, což je časově nejúspornější:-)

RAW mandlové burgery inspirované touto knihou jsem si špetku vylepšila a výsledek je skutečně vynikající. Mají jemnou chuť, která se skvěle doplňuje s přílohou - zeleninovým dipem či salátem. Na obrázku jsou burgery vyfocené ve chvíli, kdy byly potřeny tatarákem z červené řepy.

Postup přípravy burgrů je také velice jednoduchý, uvidíte sami.

Suroviny pro přípravu cca 8 menších burgerů:

Suroviny na přípravu RAW tataráku:

  • 1 bulva červené řepy
  • 1/2 cibule
  • 1 stoužek česneku
  • 3 rajčata
  • 1/2 papriky
  • šťáva z citronu
  • špetka kajenského pepře
  • sůl dle chuti

Postup přípravu burgerů:

Všechny suroviny rozmixujeme v kuchyňském robotu. Navlhčenýma rukama tvarujeme burgery / karbenátky. Pokládáme je na plát sušičky, který předem jemně potřeme kokosovým olejem, aby se těsto nelepilo.

Sušte v sušičce cca 2 hodiny. Burgery jsou k jídlu klidně i bez sušení, je to skutečně na vás.

Postup pro přípravu tataráku:

Červenou řepu, papriku, rajčata a prolisovaný česnek spolu s pokrájenou cibulí vložíme do robotu a zpracujeme v hrubou směs. V misce promícháme směs se solí, citronovou šťávou a špetkou kajenského pepře.

Burgery potřeme směsí z tataráku a doplníme velkým zeleninovým salátem.


http://www.ziva-strava-obchod.cz/ziva-strava/eshop/0/3/5/4675-Lifefood-Mandle-natural-BIO-1-kg

RAW hranolky se semínkovým dipem a tahini

Semínka a tahini používám velmi ráda pro přípravu salátů a salátových zálivek. Saláty denně obědvám a jsem vždy ráda, když po obědě delší dobu necítím hlad a potřebu něco uzobávat. Semínka jakožto zdravé tuky se déle tráví, po jejich konzumaci jste proto sytější a nedostanete vlčí hlad. Je ovšem dobré používat je s mírou, aby Vám nebylo těžko - ano, i to se na RAW stravě může stát.

Tento dip můžete naředit vodou a použít taktéž jako zálivku na zeleninový salát. Nebo jej naopak ředit nebudete vůbec a vznikne Vám lahodná RAW pomazánka, kterou můžete pomazat na okruky, plátky kedlubny nebo RAW placky.

Dip mi posloužil jako báječný oběd v práci. V kombinaci se zeleninovými hranolkami byl skutečně vynikající.

Suroviny:

1/2 šálku předem namočených slunečnicových semínek

1 lžíce tahini

1 lžička čerstvé citronové šťávy

sůl a pepř dle chuti

1 lžička lahůdkového droždí, které vše báječně dochutí

špetka koriandru

pár snítků petrželky kudrnky, pár lístků hladkolisté petrželky - ať se to pěkně zelená:-)

Postup:

Všechny suroviny pomixujeme v hladkou pastu. Podle účelu konzumace přidáme vodu - na dip cca 1 lžíci, na zálivku do salátu cca 3 lžíce vody.

Použijete-li pastu jako dip, chutná parádně se zeleninovými hranolky (mrkev, řapíkatý celer, paprika, okruky, kedlubny apod.).

Dobrou chuť :-)


 

RAW mini PIZZA

Tyto mini pizza kolečka jsou tak chutná, že mizela již při sušení. Připravila jsem několik koleček a z těsta také pizza karbenátky k salátu. Karbenátky jsem bohužel nestihla vyfotit:-), ale na zbytek Vám nabízím tento recept.

Vyzkoušejte, jsou jednoduché, chutné a pěkně syté.

Suroviny:

Pizza těsto:

Krém na potření:

  • 1 velké rajče
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř a opět lahůdkové droždí

Postup:

Slejem vodu ze slunečnicového semínka a spolu s para ořechy je rozmixujeme v hladkou směs. Přidáme sušená rajčata, koření, sůl, pepř a lahůdkové droždí.

Z těsta tvoříme malé pizzy popř. karbenátky. Těsto můžete samozřejmě natřít na sušící plát a naznačit řezy na obdélníky - získáte tak křehké pizza krekry. Sušíme 5-6 hodin.

Kréma na potření:

Rozmixujeme všechny suroviny do hrubší konzistence a dochutíme kořením, solí a citronovou šťávou.

Krém natřeme na pizzu a ozdobíme zeleninou.

Dobrou chuť :-)


Avokádové guacamole

Velmi oblíbený veganský recept, který Vás kromě chuti dostane také svým nesmírným bohatsvím živin. Jen se na to podívejte.

Základ receptu tvoří avokádo. Toto ovoce (ano, skutečně je avokádo ovocem) je z 80 % tvořeno zdravými tuky, minerály a vitamíny jsou zde tak trochu samozřejmostí. V jednom kusu avokáda naleznete vitamíny: K1, B9, C, B5, B6, E, dále potom draslík, hořčík a mangan.

Avokádo do jídelníčku zařazuji alespoň 3x týdně, buď formou pomazánky, nebo jej pokrájím do salátu či rozmixuje s banánem ve sladký puding. Vyzkoušejte toto "veganské máslo", rozhodně jeho chutí nebudete zklamáni.

Nutno ještě říci, že guacamole a obecně recepty z avokáda je vhodné zkonzumovat co nejdřív po zpracování. Avokádo má tendenci zhněndout a pokrm také ztrácí na své čerstvé chuti. Pokud tedy vyrábíte quacamole pouze pro sebe, vyrobte si jej pouze tolik, kolik najednou sníte, ať si posléze nekazíte dojem pokrmem, který nejen že ztrácí na chuti, ale také na vzhledu.

Suroviny pro přípravu:

  • 1-2 dobře zralá avokáda (zralost poznáte tak, že se při zmáčknutí avokádo maličko podvolí prstům, není jasně zelené, ale spíš lehce tmavé. Pokud si zakoupíte nezralé avokádo nikdy jej nedávejte do lednice, tam totiž nemá  šanci dozrát. Nechte jej při pokojové teplotě "dojít").
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 kousek jarní cibulky nebo 1/2 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata (dala jsem také 2 sušená rajčata)
  • sůl a pepř dle chuti
  • lahůdkové droždí (nemusí být, ale já ho mám ráda, a tak jej přidávám).

Postup:

Avokádo rozpůlíme, vyloupneme pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužninu, kterou spolu pokrájenou cibulkou, rozetřeným česnekem, pokrájenými rajčatz, citronovou šťávou, solí a pepřem vložíme do food procesoru nebo mixéru. Krátce food procesor zapneme, aby se jednotlivé suroviny nasekaly na malé části, ale nesmíme to přehnat, aby nám nevznikla zeleninová kaše. Přidáme lahůdkové droždí a dle nálady také např. koriand, chilli koření či jiné koření dle chuti a momentální nálady.

Skvělé je, když si papriku nakrájíte na 4 lodičky, které naplníte a posypete pažitkou či jinou zelení. Super bude také namáčet do quacamole mrkvové, okurkové či řapíkové hranolky.

Dobrou chuť :-)


RAW Špagety Aglio Olio Peperoncino

Milujeme italskou kuchyni a na RAW stravě je spousta možností, jak vykouzlit zdrawé variace a přitom si skvěle pochutnat s vůní Itálie a jejich malebných taveren. Použité suroviny snoubí své chutě a přirozeně se doplňují - jako třeba v těchto RAW špagetách, které naprosto miluju.

Zkuste si je připravit také:

Suroviny:

Postup:

Je velmi jednoduchý:-)

Omyjte a oloupejte cuketu, kterou následně projeďte spiralizérem a vytvořte spirálky (špagety).

Nyní slejeme vodu z kešu oříšků, které spolu s tahini, konopným semínkem a troškou vody rozmixujeme na hladkou krémovou omáčku. Do rozmixované směsi přidáme 1 lžíci lahůdkového droždí, sůl a pepř dle chuti, prolisovaný česnek, bazalku a dle potřeby také vodu. Vše ještě jednou rozmixujeme.

Hotovou omáčku nalijeme do misky se špagetami a rukama důkladně promícháme. Hotový pokrm nazdobíme na talíře a můžeme se do špaget s chutí pustit.

Přeji Vám dobrou chuť :-)


 

 

RAW PIZZA Sendwich

Když zavoní bazalka, tak já prostě neodolám. V kombinaci s rajčaty ať už čerstvými nebo sušenými to je zkrátka takřka závislost. A tak v sezóně rajčat jedu na plné obrátky :-) Mít rajčata z vlastního skleníku - to je prostě k nezaplacení. I mimo sezónu rajčat však nemusíme trpět abstinencí:-)

S kvalitními rajčaty se dá pracovat i teď na podzim a přes zimu. Skvěle poslouží sušená rajčata. K tomu nějaké oříšky a PIZZA může být hotová jedna dvě. Vyzkoušejte si ji doma, je jednoduchá a nesmírně dobrá.

Suroviny:

Na omáčku z obrázku:

Tak a teď se pustíme do práce, respektive necháme robot pracovat :-)

Slijte vodu z oříšků, semínek a rajčat. Oříšky a semínka vložte do mixéru a umixujte do hladší pasty. Já si nechávám kousíčky, protože se mi líbí rustikálnější struktura placek, ale můžete mixovat úplně do hladka. Potom přidáme rajčata, sůl, bazalku a droždí. Chviličku ještě pomixujeme.

Směs natřeme na sušící pláty sušičky, naznačíme řezy a sušíme cca 5-7 hodin. Zhruba po 3 hodinách jsem placky otočila.

Omáčka je velmi jednoduchá - všechny ingredience rozmixujeme.

Ráda bych napsala, jak dlouho lze takové placky uchovávat, ale u nás se snědly ještě teplé... A tak je také zkuste ještě teplé třeba k obědu. Talíř v obložení zeleniny s těmito PIZZA plackami budete nějakou chvíli zdolávat:-)

Dobrou chuť.


 

 

Okurkové jednohubky s mandlovou pastou

Zaručeně se Vám stane, že Vám při výrobě domácího mandlového mléka zůstane drť. Co s ní? Věčná škoda ji vyhodit. Když už jste si dali tu práci a mixovali jste mléko, když už jste ho přecedili, tak zužitkujte skutečně všechno. Použijte drť do sladkých nebo slaných receptů - třeba do této pomazánky, kterou budete mít hotovou téměř ihned.

Surovin je třeba pouze pár:

1/2 šálku loupaných konopných semínek

mandlová drť, která zbyla po výrobě mandlového mléka

2 lžíce lahůdkového droždí

2 lžíce vody

sůl, popř. trošku pepře

Postup je jednodušší než jste čekali:

Vše rozmixujeme v mixéru :-)

Očistíme okurky a nakrájíme je na kolečka, plníme zdobícím pytlíkem, přiklopíme druhou okurkou a užíváme skvělou chuť.

Mandlovou pastu samozřejmě využijete jako super výživnou pomazánku na krekry nebo placky.

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

 


RAW cuketové špagety

Recept na RAW cuketové špagety obíhá internet a není žádnou novinkou. Určitě je ale každý recept trošku jiný, a proto Vám představuji ten svůj. Ani jsem ho nemusela dlouho ladit. Přišlo to samo, takové to cuketové vnuknutí:-)

Recept je velice jednoduchý, kromě cukety a pár sušených rajčátek potřebujete jen několik málo dalších ingrediencí. Dokonce recept nemusí přestat číst ani ten RAW kuchař, který nevlastní spiralizér - škrabku má doma asi každý:-)

Ingredience:

Postup přípravy:

Cuketu omyjeme a oloupeme. Kdo vlastní tak úžasnou věc, jako spiralizér, připraví si s jeho pomocí cuketové špagety. Kdo jej nevlastní, vezme si škrabku na brambory a naškrábe si tenké linguine. Cuketu necháme chvíli v misce, pustí vodu, kterou potom sleljeme. Mezitím si připravíme omáčku.

V sekáčku nebo mixéru si rozmixujeme do rustikální podoby čerstvá a sušená rajčata, kešu oříšky, bazalku a olivový olej. Dle chuti potom osolíme, opepříme a promícháme se sušeným droždím.

Omáčku smícháme se špagetami a můžeme baštit.

Špagety si můžete posypat RAW parmezánem, který vytvoříte rozemletím hrsti kešu oříšků (rozemlít až na mouku). Takto pomleté oříšky dáte do misky, kde je lehce osolíte a přisypete špektu sušeného droždí. Můžete přidat i oblíbené sušené bylinky nebo i kari.

Dobrou chuť Jana Přibylová


 

YzljZTIwZ