S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
tel. kontakt: + 420 605 307 857, e-mail: ziva-strava@email.cz
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500,-
Časté akce a slevy
Sledujte náš facebook
Kvalitní
Raw potraviny
Dárek
Ke každé objednávce

Zboží v akci

Cena 81 Kč (3 EUR)
na dotaz
Cena 59 Kč (2 EUR)
na dotaz
Cena 89 Kč (4 EUR)
na dotaz

Top produkt

Cena 129 Kč (5 EUR)
na dotaz
Cena 399 Kč (16 EUR)
skladem
Cena 85 Kč (3 EUR)
na dotaz


Živá strava a lidské zdraví

Ze starého zákona vyplývá, že se člověk od počátku své existence živil výhradně rostlinnou stravou. V knize Izaijášově se píše: "Všechno tvorstvo je tráva a všechna jeho spolehlivost jako polní kvítí."

 

Tepelně zpracovaná strava nedodává organismu nezbytné živiny. Neměli bychom proto zapomínat, že živá strava je základem zdraví, štěstí a harmonie.

 

V každém živoucím organismu se nachází božská jiskra: v lidech, zvířatech i rostlinách. Důležité je proto učinit vše, aby tato životodárná síla nepohasla. Každý orgán je velkolepě naladěný na svoji činnost. Každý by měl proto vědět, k čemu je určena jednotlivá část jeho těla a jak funguje.

 

  • Proč právě živá strava

Nezpracovaná strava je nesmírně cenná, protože obsahuje enzymy, které jsou významnými nástroji přírody. Napomáhají efektivnímu zažívání a trávení. Ve jménu našeho zdraví fungují buňky ve dne v noci a proto potřebují čerstvý vzduch, hojnost čisté vody a sluneční svit. Nedostatečné množství enzymů v zažívacích orgánech zadržuje toxiny v tlustém střevě. Klíčem k dlouhověkosti jsou proto enzymy, jež odstraňují příčiny stárnutí. Nejjednodušší cestou jak zásobit trakt potřebnými enzymy je jíst čerstvé ovoce, syrovou zeleninu, naklíčená zrna a výhonky pšenice.

Musíme se vrátit k živé, tepelně nezpracované stravě, která je jako jediný prostředek schopna posílit naše tělo pomocí enzymů a živin. Zpracovaná strava nezajišťuje pro organismus nezbytnou výživu, protože se při její přípravě mění složitá struktura molekul bílkovin a narušují se enzymy, které jsou nezbytné pro její zpracování.

 

  • Jak překonat škodící zvyklosti

Je v silách každé hospodyně vypěstovat produkt bohatý na cenné látky, které obvykle chybějí v pečených a vařených potravinách, jakož i v zelenině vypěstované za použití chemických hnojiv. V některých lokalitách klima umožňuje pěstovat rostliny celý rok na zahradě, jinde to lze zajistit pouze v domech. A k tomu není hnojivo zapotřebí, protože se půda obohacuje pomocí zbytků předchozí sklizně.

Není nutný prudký přechod od obvyklého způsobu stravování k syrovému ovoci a zelenině není nutný. Aby se podařil plný přechod na živou stravu je potřeba zapomenout na bývalé chutě a zvyklosti a prostě začít znovu. Každý by měl pochopit, co je pro něj nejvhodnější, aby získal z nového stravovacího systému co největší užitek.

 

Zdroj: Regenerace ročník XIII/2005

Autor: prof. Dr. Boris S. Sachnovskij

Zpracoval: www.ziva-strava-obchod.cz

 

ZWI5M2